Нека не се лъжем… Изкуството е важно за всички и

...
 Нека не се лъжем… Изкуството е важно за всички и
Коментари Харесай

НЕПРОФЕСИОНАЛНОТО ИЗКУСТВО НА XXI ВЕК

 Нека не се лъжем… Изкуството е значимо за всички и ни заобикаля отвред. То е обвързвано със основаването, а откакто живеем в толкоз напреднало време, би трябвало безусловно да изтрием от съзнанията си, че актьорът е единствено човек с омазан от бои гащеризон или пишеща машина на бюрото. 

До къде стигат рамките на изкуството? 
Това е извънредно индивидуален въпрос, който може да провокира разногласия и диспути. Да, има хора, които асоциират творчеството с имена като Микеланджело, Да Винчи и по този начин до Ван Гог, Пикасо, Хемингуей. Но има хора, които от изкуство биха се сетили за компютърната игрова поредност Assassin’s Creed. И за какво не? Виждали ли сте по какъв начин наподобява? Зад нея стои голямо количество труд на доста разнообразни артистични равнища. Но даже не е наложително и да е на толкоз професионално равнище, тъй като човек може да бъде актьор и в всекидневието си, под формата на занимание, да вземем за пример, а може и да е актьор без да го осъзнава, просто тъй като средата в която живеем е извънредно удобна за проява на артистизъм и даже се трансформира в нещо ангажиращо и натрапчиво. Време, в което хората зареждат своята душeвност и душа от потреблението на непознато внимание.

Чрез потреблението на обществените мрежи, човек воайорски може да навлезе в непознатото пространство или в нечий персонален живот, само че това не е проблем, тъй като в последна сметка другият ги предлага, само че в даден миг монетата ще се обърне. Всички са част от тази игра.
Прочетете целия материал на: Sofiapress.com

 

Виж всички публикации от Пламен Михайлов-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР